Info

Manifest

Organisaties

Vrijwilligers

Doneer

Actiemateriaal

Contact

Video stream

Amersfoort - 30 januari 2022

Op deze pagina vind je de informatie over de dag van de Woonrevolte. Bezoek regelmatig onze website voor de meest actuele informatie, of volg onze sociale media accounts voor updates.

Tijd en locatie

Locatie:

Eemplein, Amersfoort

Datum:

Zondag 30 januari 2022

Tijdstip:

14:00

Routebeschrijving

Vanaf Amersfoort Centraal

 • Neem de noorduitgang van het Centraal Station (uitgang Mondriaanplein, niet de hoofduitgang). Deze uitgang heeft een trap, voor mensen in een rolstoel is er een lift.
 • Sla buiten rechtsaf en volg de Mondriaanlaan tot aan de rotonde.
 • Volg de Eemlaan aan de linkerkant van het Pathegebouw vanaf de rotonde tot aan het fietspad langs de Eem.
 • Sla bij het fietspad langs de Eem rechtsaf. Na enkele tientallen meters kom je vervolgens aan op de protestlocatie.
 • Per auto

 • Voer het Eemplein in in je routeplanner.
 • Er zijn meerdere parkeergarages in de omgeving, volg de borden.
 • De dichtsbijzijnde garages zijn de garage aan de Eemlaan en de garage onder het Sint-Jorusplein. Deze hebben we aangegeven met een blauwe P op bovenstaande kaart.
 • De parkeergarage onder het stadhuisplein is slecht toegankelijk!
 • Zie verder ook de informatie onder bereikbaarheid.

  Bereikbaarheid

 • Het Eemplein, zowel het startpunt als het eindpunt van de Woonrevolte, ligt vlakbij het Amersfoort Centraal Station, en is lopend te bereiken. Neem vanaf het station de noorduitgang aan het Mondriaanplein (dus niet de hoofduitgang), volg rechtsaf de Mondriaanlaan tot aan de rotonde, volg dan links langs het Pathegebouw de Eemlaan tot aan het water en sla daar rechtsaf om uit te komen op het startpunt van de Woonrevolte.

 • Als je gebruik maakt van een rolstoel is de Mondriaanlaan en de noordingang van het station waarschijnlijk ook de handigste route terug naar het Centraal Station, omdat de Stationsstraat aan de andere kant van het spoor sterk heuvelop loopt.

 • Gebruik de hoofdingang van het Centraal Station als je de bus wilt nemen, vrijwel alle buslijnen richting Amersfoort-Noord gaan langs de halte Eemplein. Loop vanaf deze halte terug richting de rotonde en volg daar links langs het Pathegebouw de Eemlaan tot aan het water, en sla daar rechtsaf om de protestlocatie te bereiken. Op de terugweg kan je instappen bij dezelfde halte aan de overkant van de weg, vrijwel alle bussen hiervandaan gaan richting het centraal station.

 • Kom je met de auto? Er zijn meerdere parkeergarages in de omgeving van het Eemplein. De garages aan de Eemlaan en aan het Sint Jorisplein zijn goed toegankelijk en hebben we aangegeven met een blauwe P op onderstaande kaart. Onder het Stadhuisplein zit ook een parkeergarage, maar deze heeft alleen trappen en geen liften!

 • Toegankelijkheid

  We doen ons best om de Woonrevolte zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen.

  1. We stellen stoelen beschikbaar vlak voor het podium voor mensen die moeilijk kunnen staan.

  2. Tijdens de toespraken is een tolk Nederlandse gebarentaal (NGT) en een tolk Nederlands met Gebaren (NmG) aanwezig. Helaas zijn er geen vergrotende schermen aanwezig, dus zorg dat je een plek niet te ver van het podium af vindt als je de tolk goed wilt kunnen zien.

  3. In de omgeving van het protest zijn rolstoeltoegankelijke toiletten aanwezig op het Centraal Station (70 Eurocent), in bibliotheek het Eemhuis (50 Eurocent), de Dirk van den Broek aan de Groningerstraat, of de HEMA (Winkelcentrum, 50 cent). Zie onderstaande kaart voor de precieze locaties. De Hogenood App kan worden gebruikt om meer informatie over openbaar toegankelijke toiletten in Amersfoort te vinden.  4. Het Eemplein is aan de kant van de rotonde bereikbaar via een rolstoelopgang, maar makkelijker is om de Eemlaan links langs het Pathegebouw tot aan de Eem te volgen en daar rechtsaf het plein op te gaan. Zie ook de informatie onder bereikbaarheid.

  5. De route van de protestmars passeert geen trappen of drempels of andere obstakels. Wel gaan we ongeveer halverwege onder het spoor door via een lager gelegen fietstunnel waarbij een merkbaar hoogteverschil moet worden overwonnen. Het is ons helaas niet gelukt om een alternatieve route te vinden waarbij we deze spoorpassage konden vermijden. De route begint en eindigt op het Eemplein.

  6. We proberen de Woonrevolte zo coronaproof mogelijk te maken, zie ook de informatie onder corona maatregelen.

  7. Voor wie niet langs kan komen is er tijdens het protest een live videostream. Gebruik de hashtag #Woonrevolte om via sociale media vanuit huis mee te doen met het protest. Na afloop van de demonstratie zullen we de opnamen ook voorzien van ondertiteling in zowel Nederlands als Engels en deze online zetten.

  8. Met dank aan Feminists Against Ableism voor het meedenken omtrent toegankelijkheid!

  Corona maatregelen

  Veiligheid is belangrijk, we willen jullie daarom vragen de volgende coronamaatregelen op te volgen.

  1. Doe voordat je vertrekt een zelftest.

  2. Blijf thuis bij klachten of als je zelftest positief is. Er is een live videostream tijdens het protest zodat je ook thuis de Woonrevolte kunt volgen, houd onze sociale media accounts in de gaten voor meer informatie hierover. Als je thuis meekijkt, gebruik dan de hashtag #WoonRevolte om via sociale media mee te kunnen doen met het protest.

  3. Draag tijdens het protest, zowel tijdens de manifestatie als tijdens de mars, altijd een mondkapje.

  4. Houd zoveel mogelijk de 1,5m afstand in acht, zowel tijdens de manifestatie als tijdens de mars. Volg hierbij de aanwijzingen van onze vrijwilligers op.

  5. Wees voorzichtig na thuiskomst, probeer te voorkomen dat je meteen na het protest weer andere mensen bezoekt als dat kan, en doe enkele dagen na het protest opnieuw een zelftest.