Video stream

Amersfoort - 30 januari 2022

Er is een wooncrisis in Nederland, ook in Amersfoort! Als gevolg van politieke keuzes zijn huren onbetaalbaar en worden huizen opgekocht door beleggers die de woningprijzen opjagen om hun eigen zakken met de winst te spekken. Wonen is een recht, geen verdienmodel!

Steeds minder mensen kunnen nog een woning vinden en dakloosheid is een probleem dat steeds meer mensen raakt. Tijdelijke huurcontracten rukken op en mensen die wanhopig op zoek zijn naar een dak boven hun hoofd worden steeds vaker de speelbal van antikraakbedrijven en huisjesmelkers. Bevolkingsgroepen worden tegen elkaar uitgespeeld door politici die zelf de woningnood hebben veroorzaakt.

Mensen met lage inkomens worden verdrongen door gentrificatie. In de buurt Jericho krijgen mensen die daar hun hele leven al wonen te horen dat hun woningen gesloopt gaan worden omdat de gemeente op andere plekken in de stad die vrij komen liever woningen voor de hoge inkomens bouwt.

De wooncrisis raakt ook de klimaatcrisis. Huurders wonen nog veel te vaak in tochtige woningen vol vocht en gaan met de stijgende gasprijzen alleen maar meer betalen. Woningcorporaties doen te weinig aan onderhoud en misbruiken duurzaamheid om de sloop van Jericho te rechtvaardigen.

Het is daarom tijd om op te staan! In veel steden zijn al woonprotesten geweest: In Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Maar het mag daar niet ophouden, en daarom gaan we nu ook in Amersfoort de straat op om ons recht op wonen op te eisen!

Ons protest, de Woonrevolte in Amersfoort zal plaatsvinden op het Eemplein op 30 januari om 14:00. Meld je ondertussen vast aan als vrijwilliger of steun ons met een donatie zodat ook in Amersfoort straks het woonprotest luid en duidelijk hoorbaar zal zijn!

Sluit je aan!

Wil jouw organisatie de Amersfoortse Woonrevolte ook steunen? Lees onze eisen, en vul dan dit formulier in! We voegen je organisatie dan zo snel mogelijk toe aan onderstaande lijst.

Meld je aan als vrijwilliger, we kunnen je hulp voor allerlei taken goed gebruiken.

Een protest organiseren kost geld, donaties kunnen we goed gebruiken als je iets kunt missen.

Tijd en locatie

Locatie:

Eemplein, Amersfoort

Datum:

Zondag 30 januari 2022

Tijdstip:

14:00

Steunende organisaties

Op dit moment wordt de Woonrevolte Amersfoort gesteund door de volgende organisaties:

Amersfoort2014

Amersfoort BIJ1

Amersfoort Voor14

Bezorgd Liendert

Communistische Jongerenbeweging

DENK Amersfoort

De Rode Lap

DWARS Utrecht

GroenLinks Amersfoort

JS Utrecht

Lijst Noƫlle Sanders

PvdA Amersfoort

PvdD Amersfoort

ROOD Utrecht

SP Amersfoort

Volt Amersfoort

Vrije Bond Utrecht

Wij Weigeren De Huurverhoging

XR Amersfoort

 

Aankomende protesten

Eerdere protesten

Met dank aan

Woonrevolte Amersfoort is mede mogelijk dankzij bijdragen en adviezen van: